Peringatan Dino Batik Nasional, Batik Bakaran Asli Pati

oleh

Margoyoso Update – Dino iki, tepate dino seloso tanggal 2 oktober, Pemerintah netepno anane Hari Batik Nasional. Batik yoiku warisan budaya nasional seng kudu di lestariake, batik kudu dipertahano salah sijine nganggo klambi batik nek Hari Batik Nasional koyo nginiki lan dino-dino biasa supoyo tetep lestari lan ora di akoni negoro liyo.
Hari Batik wes mlaku 3 taun iki, hari batik ditetepno Pemerintah soko tanggal 2 oktober 2009. Batik wes Diakui lan diresmeke dadi salah sijine warisan budaya dunia karo UNESCO. Batik dadi ciri khas lan budayo asli wong Indonesia.

Nglestarikno nganggo lambi batik wes di uasahakno soko pemerintah contone ndadekno Batik salah sijine pakaian resmi Kantor lan cah-cah sekolah neng dino-dino tertentu. iki salah sijine usaha seng iso ngelestarikno budaya nganggo klambi batik.
Khusus neng daerah Pati, ndue produk batik seng asli soko daerah Bakaran, Juwana. Lha mergo kui  jenenge Batik Bakaran. Dadi ayo bareng-bareng podo nglestarikake salah sijine warisan dunia asli Indonesia iki cah. Selamat Hari Batik Nasional

Baca Juga :  Regi Daging Lembu Ajeg, regi Daging Ayam Mindhak

No More Posts Available.

No more pages to load.