Kumpulan Kultum Singkat Ramadhan 2021 Bahasa Jawa

oleh
kultum singkat ramadhan 2021

FokusMuria – Kumpulan Kultum Singkat Ramadhan 2021 Bahasa Jawa. Kultum adalah salah satu tradisi yang dilakukan oleh umat muslim di Indonesia saat bulan Ramadhan 2021.

Kultum singkat Ramadhan menjadi momen yang paling ditunggu-tunggu oleh jamaah.

Materi yang ringan dengan waktu yang singkat membuat jamaah lebih mudah memahami dan mengambil poin penting dari kultum yang disampaikan.

Ada banyak sekali materi kultum yang bisa kita angkat untuk menjadi topik yang menarik. Bahkan Anda juga dapat mengambil contoh dalam kehidupan sehari-hari

Berikut Contoh Kumpulan Kultum Singkat Ramadhan 2021

السلا م عليكم ورحمة الله وبر كا ته
اَلْحَمْدُ ِللهِ الَّذِيْ أَنْعَمَنَا بِدِيْنِ اْلاِسْلاَمِ وَاْلاِيْمَنِ وَجَعَلَ شَهْرَ رَمَضَانَ وَسْيْلَةً فِى نَيْلِ الْغُفْرَانِ. وَالصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ اَفْضَلِ اْلاِنْسَان.
وَ عَلَى اَلِهِ وَاَصْحَابِهِ الْمُتَمَسِّكِيْنَ بالْقَرآن.أ مّا بعد

Poro hadirin hadirot ingkang kulo hurmati !

Monggo wonten ing kesempatan meniko kulo lan panjenengan sedoyo sami muji syukur dumateng
ngarsonipun Alloh SWT.

Kranten Alloh sampun paring Rohmat, Ni’mat dateng kito sedoyo ingkang arupi
tetepipun Iman lan Islam.

Ingkang kaping kalihipun mugiho Rahmat lan Salam Bahagia Alloh selalu dipun limpahaken kanjeng Nabi
Muhammad SAW, poro ahli keluarga lan poro sohabatipun.

Poro Rawuh ! monggo kulo lan panjenengan sedoyo meniko samiyo ningkataken anggenipun taqwa
dumateng Alloh SWT.

Tegesipun kito nindakkaken perintahipun, shoho nebihi dateng laranganipun,
dene termasuk perintahipun Alloh inggih meniko : Alloh sampun majibaken dateng kito sedoyo inggih
meniko nglampahi poso wonteng ing wulan Romadhon, Alloh sampun dawuh wonteng Al-Qur’an :
Ingkang artosipun :

“Hei wong-wong kang podo iman, den wajibake marang siro kabeh nglakoni poso. Koyo dene den
wajibake maring wong-wong sakdurunge siro kabeh. Supoyo siro podo taqwa” (Al-Baqarah : 183).

Pramilo saking meniko, monggo kedatangan wulan Romadhon meniko kito sambut kanti gembira. Kito
penuhi mawi kegiatan-kegiatan, tadarrus Al-Qur’an, Shodaqoh dateng fakir miskin, lan sanes-sanesipun.

Dene ingkang pokok inggih meniko, wonten ing wulan Ramadhan meniko kito tindakaken poso kanti
khusus’ khitmah, shoho nebihi larangan-larangan ingkang nimbulaken batalipun poso.

Kados dene guneman ingkang awon, ngrasani tiyang sanes, lan lintu-lintunipun. Kranten menurut sebagian Ulama’,
tembung poso meniko bahasa arabipun saking kata صَوْمٌ ingkang hurufipun wonten tigo.

Inggih meniko huruf Shod, huruf Wawu lan huruf Mim. Tigang huruf meniko anggadahei makna/arti piyambak-
piyambak.

Dene ingkang No. 1 (huruf shod) meniko sangking kata Shumtum (صُمْتٌ) ingkang artosipun meneng.
Berarti tiyang poso, meniko kedah meneng lisanipun saking guneman ingkang awon, utawi meneng
saking ngrasani lan sanesipun.

No. II (huruf Wawu) meniko saking kata Waro’un (وَرَعٌ) utawi Wiro’i. Ingkang maksudipun bilih tiang
poso meniko kedah wira’i utawi nebihi sangking perkawis ingkang haram, utawi perkawis-perkawis
ingkang dipun cela/dipun wodho minggahipun syara’.

No. III (huruf Mim) meniko saking kata Malakun (مَلَكٌ) ingkang artosipun ngeker, utawi mencegah,
tegesipun bilih tiang poso meniko kedah saget ngeker lan nyegah perkawis-perkawis ingkang
ndadosaken batalipun poso.

Poro hadirin hadirot ingkang kulo hormati ! Sak derengipun kulo akhiri anggen kulo matur, manggo
sepindah malih, datengipun wulan Romadhon meniko kito isi kanti amalan-amalan ingkang sahe.

Supados mangke medal saking wulan Romadhon kito angsal nilai-nilai ibadah ingkang sahe. Sehinggo
saget dipun sepunten duso-duso kito.

kranten kanjeng ingkang sahe, sehinggo saget dipun sepunten

duso-duso kito. kranten kanjeng Nabi dawuh :

مَنْ قَامَ رَمَضَانَ إِيْمَانًا وَاحْتِسَا بًا غُفِرَ لَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ

Ingkang artosipun :
“Sopo wonge jumenengi wulan Romadhon kanti Iman lan nuprih krono Alloh. Mongko den ngapuro
duso-dusone kang wis kliwat”

Poro rawuh….kintenipun cekap semanten atur kulo sedoyo kelepatan, kulo nyuwun pangapunten lahir
lan batin.

و بالله التو فيق و الهداية
والسلا م عليكم ورحمة الله وبر كا ته

No More Posts Available.

No more pages to load.