Ampas Telo Salah Sijine Produk Andalan Margoyoso, Khususe Warga Ngemplak

oleh

Margoyoso Update – Ampas telo dadi salah sijine produk andalan neng Margoyoso khususe neng deso Ngemplak Kidul. Limbah soko industri tepung pati utowo tepung tapioka seng iseh iso dimanfaatno iki dadi sumber penghasilan tambahan kanggo masyarakat neng kene. Ampas telo iki biasane di dol teles utowo di penter disik supoyo garing trus didol. Akeh masyarakat tonggo deso, sak liyone deso Ngemplak Kidul seng tuku ampas teles banjur di penter ben gareng trus di dol maneh. Mergo iku ampas telo iso dadi sumber penghasilan tambahan kanggo masyarakat Margoyoso.

Ampas telo ora mung dadi ampas utowo limbah seng ora iso dimanfaatke lan di buak sio-sio. akeh manfaat seng iso di jupuk soko ampas telo, namung kadang-kadang akeh wong seng nyepeleke goro-goro ambune seng kurang enak. Biasane ampas telo iki di kirim neng luar kuta, koyoto Malang, Tasik, Suroboyo, Tuban lan kuto-kuto liyane.Ampas telo mou kanggo dimanfaatke dadi pakan ternak, kanggo gawe obat nyamuk lan liyo-liyone. Lha mergo iku ampas telo dadi salah sijine produk andalan seng iso dadi sumber pendapatan tambahan neng Margoyoso khususe neng deso Ngemplak Kidul.

Baca Juga :  Sedekah Bumi Desa Sidomukti, Margoyoso Pati

No More Posts Available.

No more pages to load.